Databank Update

Databank Update

Of je nu wilt weten wat het percentage 75-plussers in Amersfoort is of hoeveel voortijdig schoolverlaters er in Veenendaal zijn, je vindt het in de databank van de Staat van Utrecht! Sinds deze maand zijn alle data aangepast naar de meest recente cijfers.

In de databank zijn meer dan 400 indicatoren opgenomen. Deze indicatoren zijn verdeeld over 12 maatschappelijke thema’s, zoals veiligheid, mobiliteit, wonen en onderwijs. Door in de databank zelf aan te vinken in welke indicatoren je geïnteresseerd bent, kun je precies de informatie vinden die voor jou relevant is.

De data komt uit allerlei verschillende bronnen zoals bijvoorbeeld het CBS, GGD en Klimaatmonitor. Vorige jaren kreeg de databank elke twee jaar een update. Sinds dit jaar wordt dat elk jaar. Enkele van onze bronnen publiceren niet jaarlijks. Dit betekent dan sommige cijfers nog van vóór 2019 zijn.

Er is achter de schermen hard gewerkt aan deze klus. Corona maakte er nog een extra uitdaging van, maar het is gelukt. Wij zijn erg trots dat de databank weer up to date is. En we hopen dat iedereen er weer veel informatie en inzichten uit kan halen!

Klik hier om naar de databank te gaan. 

 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief Aanmelden