2017: buitenlandse bedrijven kiezen voor provincie Utrecht

2017: buitenlandse bedrijven kiezen voor provincie Utrecht

25.01.18

Ook in 2017 kiezen weer veel buitenlandse bedrijven voor de provincie Utrecht. De provincie Utrecht heeft in 2017 423 nieuwe arbeidsplaatsen en € 8,46 miljoen aan buitenlandse investeringen weten binnen te halen. In 2017 kozen 16 buitenlandse bedrijven voor de provincie Utrecht, dit is bijna gelijk aan het aantal bedrijven dat zich in 2016 in de provincie vestigde. Daarmee wordt 2017 succesvol afgesloten.

De Utrechtse regio staat internationaal bekend als topregio, als een van de meest concurrerende regio’s in Europa. Volgens de Europese Commissie (EC) staat Utrecht op de tweede plek, na Londen, en scoort daardoor beter dan regio’s als Parijs en Frankfurt. De index is tot stand gekomen op basis van meer dan 70 indicatoren. Deze indicatoren hebben betrekking op een groot aantal onderwerpen zoals innovatie, governance, bereikbaarheid, digitale infrastructuur, onderwijs, gezondheid en arbeidsmarkt.

De provincie Utrecht heeft dankzij haar centrale ligging in het land, een bovengemiddeld opleidingsniveau van de inwoners en een prima woonklimaat een sterke positie als topregio voor het (internationale) bedrijfsleven. Er wordt veel gedaan om de economie verder te versterken. De nadruk ligt hierbij op kennis en creativiteit, kansen benutten en krachten bundelen. Want een gezonde economie is een krachtige motor van elke regio.

Buitenlandse investeerders zijn van groot belang voor de Nederlandse economie. Dit levert al jaren veel nieuwe banen op, draagt bij aan de economie, versterkt onze aansluiting op internationale netwerken en het levert de schatkist simpelweg geld op. De provincie Utrecht werkt er daarom hard aan om meer buitenlandse bedrijven aan te trekken en deze daarna voor de regio te behouden.

De acquisitie wordt uitgevoerd vanuit de provincie Utrecht onder de naam Invest Utrecht, zodat de provincie internationaal goed vindbaar is voor potentiële investeerders.

Vind hier alle data en achtergrondinformatie over de economie in de provincie Utrecht vanuit de Staat van Utrecht

Download hier de restultaten van 2017 van Invest Utrecht

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief Aanmelden