Nieuws

Nieuws

10.08.17

Bijna 3 op de 10 werkt en woont in dezelfde gemeente

Werknemers in Nederland woonden in 2015 gemiddeld 22,6 kilometer van hun werk af. Van 38 procent van alle banen van werknemers in Nederland was de woongemeente gelijk aan de gemeente waarin de werkgever is gevestigd. Dit blijkt uit nieuwe cijfers over woon-werkafstanden van het CBS.

11.07.17

21 miljoen euro voor energietransitie Utrechtse bedrijven

Gemeente Utrecht en provincie Utrecht stellen met behulp van de BNG Bank 21 miljoen euro ter beschikking om bedrijven en organisaties te stimuleren over te stappen op duurzame energie. Het huidige Energiefonds Utrecht gaat zich hierbij richten op de gehele provincie, terwijl het voorheen alleen bedoeld was voor ondernemers uit de stad Utrecht.

06.07.17

Utrecht heeft wat van de ideale stad

De Europese Commissie heeft de 'ideale Europese stad' samengesteld. Die ideale stad bestaat uit een combinatie van kwaliteiten die acht Europese steden leveren. Utrecht en Eindhoven zijn twee van die acht steden.

05.07.17

‘Natuurontwikkeling Melksteeg’ en ‘Buurjongens Tuinafscheiding’ winnaars eerste Groene Kroon

De gemeente Amersfoort en de Buurjongens zijn de winnaars van de eerste natuurprijs Groene Kroon. De winnaars ontvingen hun prijs op 5 juli tijdens het Landschapscafé Groene Kroon uit handen van gedeputeerde Mirjam Maasdam.

27.06.17

Openbaar vervoer provincie Utrecht in de lift

Het openbaar vervoer is in Utrecht opnieuw gegroeid in 2016. Er zijn bijna twee miljoen instappers bijgekomen. Dat blijkt uit de jaar- en trendrapportage openbaar vervoer 2016 van de provincie Utrecht.

27.06.17

RWU Monitor 2017: Meer goedkopere huurhuizen voor lagere inkomens

In 2016 hebben de corporaties in de Utrechtse regio meer goedkopere woningen toegewezen aan lagere inkomens die recht hebben op huurtoeslag dan voorheen. Dat blijkt uit de Regionale Corporatiemonitor 2017 die het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU) vandaag heeft uitgebracht. 

23.06.17

Presentatie slimme en gezonde pilotsteden

Slimme en Gezonde Stad pilotsteden presenteren zich tijdens de Trenddag Slimme en Gezonde Stad.

22.06.17

8 Utrechtse gemeenten in economische top-50 in onderzoek Elsevier

Welke gemeente levert de beste economische prestaties? In het onderzoek Toplocaties door Elsevier Weekblad onder 387 gemeenten zijn de economische prestaties afgezet tegen het inwonertal en dan blijken 8 Utrechtse gemeenten zomaar in de top-50 te staan en 5 zelfs in de top-20.

15.06.17

Gezondheidsraad wil meer groen in en om de stad

Voldoende groen is belangrijk voor de volksgezondheid in Nederland. De afgelopen decennia is de aanleg van ‘gezond groen’ achtergebleven bij de groei en veranderde samenstelling van de stedelijke bevolking. De Gezondheidsraad adviseert in en om steden meer groen aan te leggen.

13.06.17

Warmtebouw Utrecht wint Healthy Urban Office Challenge 2017

Warmtebouw Utrecht mag zich een jaar lang het meest inspirerende project noemen als het gaat om groene, gezonde en slimme kantoren. De vakjury koos uit tien finalisten dit installatiebedrijf als winnaar van de Healthy Urban Office Challenge 2017.

08.06.17

Vier finalisten strijden om Duurzaamheidsprijs 2017

Vier finalisten strijden in oktober om de Duurzaamheidsprijs 2017. Het  thema van de prijs is dit jaar circulaire economie.

02.06.17

Inspiratiesessie voor bestuurders

Donderdag 1 juni werd in het Stadshuis Nieuwegein een Inspiratiesessie over de Staat van Utrecht gehouden, voor raadsleden, leden van de colleges van B&W, gemeentesecretarissen en bestuursadviseurs van diverse Utrechtse gemeenten.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief Aanmelden