Nieuws

Nieuws

19.09.17

Gezonde economie is krachtige motor van elke regio

De provincie Utrecht heeft een sterke positie als topregio voor het (internationale) bedrijfsleven. Dit dankt de provincie aan een centrale ligging in het land, een bovengemiddeld opleidingsniveau van de inwoners en een prima woonklimaat. Dit blijkt uit een recent onderzoek in opdracht van de provincie Utrecht.

13.09.17

Magazine 'Het slimme klimaat' online

De Coalitie Ruimtelijke Adaptatie in de regio Utrecht heeft het online magazine ‘Het slimme klimaat’ gelanceerd. In dit magazine is te lezen hoe de regio Utrecht op een slimme en efficiënte manier omgaat met onder andere wateroverlast, droogte en hitte. Aanpassen aan en inpassen van klimaatverandering in de regio Utrecht vraagt om samenwerking tussen de overheid, burgers, bedrijfsleven en de wetenschap.  Daartoe is de Coalitie Ruimtelijke Adaptatie ontstaan.

18.08.17

Winkelleegstand laag in Utrecht

In Utrecht staan de minste winkels leeg van alle provincies in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Detailhandel Nederland.

10.08.17

Bijna 3 op de 10 werkt en woont in dezelfde gemeente

Werknemers in Nederland woonden in 2015 gemiddeld 22,6 kilometer van hun werk af. Van 38 procent van alle banen van werknemers in Nederland was de woongemeente gelijk aan de gemeente waarin de werkgever is gevestigd. Dit blijkt uit nieuwe cijfers over woon-werkafstanden van het CBS.

11.07.17

21 miljoen euro voor energietransitie Utrechtse bedrijven

Gemeente Utrecht en provincie Utrecht stellen met behulp van de BNG Bank 21 miljoen euro ter beschikking om bedrijven en organisaties te stimuleren over te stappen op duurzame energie. Het huidige Energiefonds Utrecht gaat zich hierbij richten op de gehele provincie, terwijl het voorheen alleen bedoeld was voor ondernemers uit de stad Utrecht.

06.07.17

Utrecht heeft wat van de ideale stad

De Europese Commissie heeft de 'ideale Europese stad' samengesteld. Die ideale stad bestaat uit een combinatie van kwaliteiten die acht Europese steden leveren. Utrecht en Eindhoven zijn twee van die acht steden.

05.07.17

‘Natuurontwikkeling Melksteeg’ en ‘Buurjongens Tuinafscheiding’ winnaars eerste Groene Kroon

De gemeente Amersfoort en de Buurjongens zijn de winnaars van de eerste natuurprijs Groene Kroon. De winnaars ontvingen hun prijs op 5 juli tijdens het Landschapscafé Groene Kroon uit handen van gedeputeerde Mirjam Maasdam.

27.06.17

Openbaar vervoer provincie Utrecht in de lift

Het openbaar vervoer is in Utrecht opnieuw gegroeid in 2016. Er zijn bijna twee miljoen instappers bijgekomen. Dat blijkt uit de jaar- en trendrapportage openbaar vervoer 2016 van de provincie Utrecht.

27.06.17

RWU Monitor 2017: Meer goedkopere huurhuizen voor lagere inkomens

In 2016 hebben de corporaties in de Utrechtse regio meer goedkopere woningen toegewezen aan lagere inkomens die recht hebben op huurtoeslag dan voorheen. Dat blijkt uit de Regionale Corporatiemonitor 2017 die het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU) vandaag heeft uitgebracht. 

23.06.17

Presentatie slimme en gezonde pilotsteden

Slimme en Gezonde Stad pilotsteden presenteren zich tijdens de Trenddag Slimme en Gezonde Stad.

22.06.17

8 Utrechtse gemeenten in economische top-50 in onderzoek Elsevier

Welke gemeente levert de beste economische prestaties? In het onderzoek Toplocaties door Elsevier Weekblad onder 387 gemeenten zijn de economische prestaties afgezet tegen het inwonertal en dan blijken 8 Utrechtse gemeenten zomaar in de top-50 te staan en 5 zelfs in de top-20.

15.06.17

Gezondheidsraad wil meer groen in en om de stad

Voldoende groen is belangrijk voor de volksgezondheid in Nederland. De afgelopen decennia is de aanleg van ‘gezond groen’ achtergebleven bij de groei en veranderde samenstelling van de stedelijke bevolking. De Gezondheidsraad adviseert in en om steden meer groen aan te leggen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief Aanmelden