Nieuws

Nieuws

12.05.17

Terugblik inspiratiesessie voor gemeenten

Op 9 mei vond er weer een inspiratiesessie voor gemeenten plaats. Eerder dit jaar is de Staat van Utrecht gelanceerd. Nu is de vraag: hoe gaan we deze informatie zo goed mogelijk gebruiken? Bijvoorbeeld voor beleidsvorming of richting de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

01.05.17

Bereikbaarheid regio Utrecht zwaar onder druk

Alle vormen van vervoer in en rondom Utrecht raken overbelast. Zowel voor de auto, het openbaar vervoer als de fiets kampt de regio Utrecht met ernstige bereikbaarheidsproblemen. Dat staat in de Nationale Markt en CapaciteitsAnalyse (NMCA) die het Rijk op 1 mei 2017 presenteerde.

25.04.17

ING: economie Utrecht groeit bovengemiddeld in 2017 en 2018

In de nieuwste prognoses voorziet ING een bovengemiddelde economische groei voor de provincie Utrecht. De economie van Utrecht groeit in 2017 naar verwachting 2,7% (Nederland: 2,2%), en in 2018 2% (Nederland: 1,8%).

24.04.17

Oproep van negentig hoogleraren

'Maak Nederland koploper in de nieuwe, groene economie'

17.04.17

Krimp en groei in beeld

De stad is de motor achter de groei van de potentiële beroepsbevolking en is wereldwijd de banenmotor van de huidige economie. Maar niet iedereen profiteert van het succes van de stad. Het PBL deed onderzoek naar de grotere economische ongelijkheid én bevolkingsgroei en -krimp tussen en binnen Nederlandse steden en stadsgewesten.

10.04.17

Toekomst kantorenmarkt

Voldoende vierkante meters beschikbaar, nieuwbouw blijft nodig, maar dan wel groen en gezond!

01.04.17

Sfeerimpressie Lancering Staat van Utrecht

De Staat van Utrecht 2017 is op 30 maart tijdens een feestelijke lancering gepresenteerd. In aanwezigheid van 150 vertegenwoordigers van overheden, bedrijfsleven, kennisinstellingen en organisaties werd de nieuwe Staat van Utrecht onthuld en werden de eerste highlights gedeeld.
Een sfeerimpressie van de middag!

30.03.17

Column Farid Tabarki

De smeltende piramide - het publieke domein in beweging
Op 30 maart is tijdens een feestelijke lancering de Staat van Utrecht 2017 gepresenteerd. Tijdens deze bijeenkomst heeft trendwatcher Farid Tabarki de aanwezigen meegenomen in een aantal actuele en belangrijk trends en hun impact op regionale ontwikkelingen. Lees hier zijn column voor de Staat van Utrecht: De smeltende piramide - het publieke domein in beweging.

30.03.17

Staat van Utrecht: de provincie Utrecht groeit en is economisch sterk

De Staat van Utrecht is op 30 maart 2017 tijdens een feestelijke lancering gepresenteerd. Behalve de nieuwste data bevat De Staat van Utrecht informatie over actuele maatschappelijke thema’s in de regio.

16.03.17

Utrecht Science Park wordt pilot voor Smart Solar Charging

Het Utrecht Science Park De Uithof wordt één van de vijf proeftuinen voor onderzoek naar Smart Solar Charging. Bij Smart Solar Charging slaat een slimme laadpaal lokaal opgewekte zonne-energie op in elektrische deelauto’s.

13.03.17

Duurzame investeringsagenda voor decentrale overheden

Om de overgang naar een energieneutraal en klimaatbestendig Nederland te versnellen, slaan provincies, gemeenten en waterschappen de handen ineen. Zij presenteren een gezamenlijke investeringsagenda ‘Naar een duurzaam Nederland’.

10.03.17

Extra impuls voor bereikbaarheid regio

Het wordt steeds drukker op de Utrechtse wegen. De provincie Utrecht streeft naar een zo goed mogelijke doorstroming en bereikbaarheid van de regio en analyseert hiervoor voortdurend de knelpunten op haar wegen. Een aantal van deze knelpunten wil de provincie versneld gaan oplossen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief Aanmelden